blank

Polisen får hård kritik för sitt sätt att hantera användare och informera om nya lagar på Instagram. Förutom en dryg och överlägsen ton så lämnar Polisen felaktiga uppgifter i sina svar, skriver Mårten Schultz, professor i civilrätt.

Det är i en rad inlägg om den nya lagen om attacker mot blåljuspersonal som Polisen lämnar felaktiga uppgifter.

Lagrådet tar inte fram nya lagar. Det gör regering och riksdag. Lagrådet granskar och uttalar sig däremot om föreslagna lagar.

Livstids fängelse finns förvisso med i straffskalan, liksom fängelse i upptill ett år. Det är dock att föregå domstolarnas prövning med att påstå att påföljden blir ett års fängelse om du kastar en banger mot en polis. Det avser för det första grovt brott sedan ska som sagt varje enskilt rättsfall prövas av domstol.

Mårten Schultz skriver på Twitter att tonen och felaktigheter riskerar att skada förtroendet för myndigheten.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här