blank

 

Under en pandeldebatt i samband med mässan CES så berättade Apples integritetschef att Apple kontrollerar (scannar) de bilder som laddas upp till iCloud för att stoppa bilder som visar övergrepp mot barn. Ett uttalande som lett till en diskussion om huruvida Apple sitter och tittar på våra bilder och om vi kan lita på Apple.

Vi tar detta stegvis.

  1. Apple har informerat

Apple is dedicated to protecting children throughout our ecosystem wherever our products are used, and we continue to support innovation in this space. We have developed robust protections at all levels of our software platform and throughout our supply chain. As part of this commitment, Apple uses image matching technology to help find and report child exploitation. Much like spam filters in email, our systems use electronic signatures to find suspected child exploitation. We validate each match with individual review. Accounts with child exploitation content violate our terms and conditions of service, and any accounts we find with this material will be disabled.

  1. Apple sitter och inte och tittar på dina bilder

Informationen som ligger i iCloud är skyddad och krypterad. Det gäller dina bilder också.

  1. Det Apple gör, och som många andra också gör, är att de söker efter filer, kända filer som visar övergrepp mot barn. Det görs med checksummor där bilder på övergrepp analyseras och där det räknas fram en kontrollsumma, checksumma. Då kan du söka efter bilder, med checksummor,  utan att behöva sitta och titta igenom alla bilder. Det finns flera sådana tekniska lösningar NetClean är ett exempel. Ett svenskt företag som har en lösning för att spåra, stoppa och hitta bilder som visar sexuella övergrepp på barn.

Det är det Apple gör – ingenting annat.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här