Aaron Sorkin, som skrivit Vita Huset, Newsroom och filmmanus till The Social Network, kritiserar Facebook-grundaren Mark Zuckerberg i ett öppet brev som publicerats i The New York Times.

När filmen The Social Network hade premiär så riktade Zuckerberg kritik mot filmen och mot Sorkin. Zuckerberg menade att Hollywood och Sorkin inte förstod sig på sociala medier och på Facebook. Aaron Sorkin riktar hård kritik mot Mark Zuckerberg och Zuckerbergs försvar för yttrandefriheten som Sorkin menar klingar falskt mot bakgrund av att Facebook inte kontrollerar politiska annonser. Facebook försvarar inte yttrandefriheten utan attackerar sanningen menar Sorkin.

I hope your C.O.O. walks into your office, leans in (as she suggested we do in her best selling book), and says, “How can we do this to tens of millions of kids? Are we really going to run an ad that claims Kamala Harris ran dog fights out of the basement of a pizza place while Elizabeth Warren destroyed evidence that climate change is a hoax and the deep state sold meth to Rashida Tlaib and Colin Kaepernick?”

New York Times

Länk

Macken: Det här har Mark Zuckerberg inte förstått om yttrandefrihet

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här