Jag är inne på mitt tredje varv i Pokémon GO. Ett varv som snart är avklarat vilket betyder att jag varvat spelet tre gånger, tre gånger 40.

Jag har slutat att räkna XP för länge sedan och jag spelar inte för poängen längre. Det låter som en av miljardären som säger att de inte går till jobbet varje morgon för pengarnas skull. Ni vet det där som du kan säga när du har mer än du behöver, mycket mer än du behöver. Hur som helst där är jag i spelet så vad gör du då när poängen knappt spelar roll och du har ett fullt Pokédex? Du spelar i alla fall och gör en massa annat.

Förra gången noterade jag att mitt spelande ändrades ganska radikalt. Från en intensiv jakt på XP och på nivå 40 så övergick spelandet till en lugnare nivå (nåja).

Macken X: Livet efter 40
Macken: Pokémon GO: Livet efter 40 miljoner
Macken: Pokémon GO: Nu vet jag vad jag ska göra efter 40

Det var efter det att jag passerat 40 miljoner XP första gången. Då lugnade jag ned mig. Nu skulle ingen utomstående tycka att jag spelar mindre eller lugnare men det finns ändå en skillnad mellan att halka runt i en skidbacke i lågskor mitt i vintern i jakten på en Cyndaquil och att stå i träningsoverall med håret på ända, pyjamasen under och raida ett närliggande gym en tidig morgon.

Nu nar jag skriver och läser detta så inser jag att det är det ju inte. Det är ingen skillnad speciellt inte sedan jag under sommarens varmaste nätter satt på cykeln och åkte runt och “målade” hela Sjungande Dalen gult. Måla innebär att jag slår ut och tar över alla gym i området och Sjungande Dalen är det vackra namnet på platsen där jag bor. Det riktigt skruvade i sammanhanget är att jag också skickade meddelanden till en vän som jag spelar med, som svarade och som också var ute och spelade. Vadå invänder du, det är väl inget konstigt?

Sa jag att klockan var kvart i tre på morgonen?

Går

Tack vare goda vänners jobb med att föreslå gym, skicka in bilder och texter så har jag ett gym som jag når från bostaden numera. Jag har ett gym som ligger på gården intill, ett gym, som ligger 20 sekunder bort och jag har en serie gym inom en radie av 10-15 minuter på cykel.  Jag har också en rutt som jag cyklar då och då och som innebär att när jag är klar så är Sjungande Dalen gult.

Det betyder att jag raidar dagligen, aldrig missat att snurra ett gym eller ett stop – inte så länge som jag är hemma. För dig som är medlem i ett annat lag än gult så innebär det också att jag är en pest och en pina. Försöker du ta över “mitt” gym, det gym som jag når från hela min bostad så räkna inte med att få ligga där särskilt länge. Jag jobbar hemma flera dagar i veckan och det är mitt “coin-gym”, det gym som ska ge mig mina 50 coins varje dag.

Passa på när jag inte är hemma är mitt tips.

Byter upp mig

Spelandet numera går i princip bara ut på två saker – byta upp mig och skaffa bättre och bättre Pokémons och jaga Shiny Pokémons. Jag har fullt Pokédex om vi bortser från “The Lake Trio” som är en lika absurd som vansinnig trio med Pokémons. Två av dem är regionala och ovanligare än Unknown. De räknar jag inte och jag räknar inte hella alla de 28 Unknown-varianter som existerar. Jag har bytt mig till ett gäng regionala. även de mer ovanliga så de har jag. Kort sagt – bortsett från absurt svåra Pokémons så har jag hittat de Pokémons som finns att fånga i spelet.

Jag spelar Community Day och en och annan raidhour men jag jagar inte Ex Raider längre. När jag fått tag på 3 stycken hyggligt bra raidbossar så räcker det. Community Day missar jag sällan därför att det fortfarande är roligt att spela ihop med andra, prata gå och spela.

Min samling

Jag samlar fortfarande Pokémons kollar, byter och kastar vilket innebär att nu ska en Pokémon ligga på minst 93-96 procent för att få vara kvar i min samling. Det i sin tur betyder också att jag byter och kastar lite mer sällan än förr. Jag byter också Pokémons med andra, huvudsakligen Shiny Pokémons.

Nu ligger spelandet på en mer vettig nivå (nåja) även om omgivningen fortfarande har roligt åt mitt spelande. Gamla gubbar ska inte springa omkring och spela dataspel. Vi ska vara vuxna. Det senare vägrar jag att skriva under på. Jag spelar för att det är roligt och det finns inget vuxet i att ha tråkigt. Jag spelar även en del Harry Potter – Wizards Unite men långt ifrån lika mycket som Pokémon GO. Hemma framför tv:n är det Zelda och Doom som gäller. Två spel som närmast är varandras motsatser. Det ena lugnt, vackert och som går i ett makligt tempo. Doom är snabbt, brutalt och fyllt av våld. Jag spelar för att det är roligt, även för en gammal gubbe.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här