Vad gör du sedan du passerat 40?
Vad ska du hitta på när du skrapat ihop alla Pokémons, du har ett fullt Pokédex, massor med Stardust och en samling riktigt bra Pokémons?

Jag är halvvägs på väg mot att varva i spelet, alltså 20 miljoner plus med råge. Jag har samlat ihop alla de Pokémons jag vill ha. Jag har några få kvar men det beror på att jag väljer att vänta med att utveckla de få som jag har var. Jag inväntar bättre Pokémons.

Tusentals

Jag har alla Legendarys, flera stycken av dem och jag har en samling Tyranitar, Machamp och jag gått, kläckt ägg och fångat tusentals Pokémons. Jag har löst alla uppgifter, både Field och Special och jag har nåde Mew och MewTwo. Kort sagt jag har lagt ned massor med tid på Pokémon GO.

Så vad gör jag då nu?

Det här är livet efter 40.

Samlingen

Nu handlar det mesta om samlingen. Alla Pokémons under 90 procent ratas. De kastar jag omgående och ska en Pokémon utvecklas så vill jag att den är på 95 procent eller högre, annars får det vara. Är det en ovanlig Pokémon så duger en med lägre kapacitet men aldrig under 90 procent. Så det är livet efter 40 – en jakt på allt bättre Pokémons och på att samla, byta, uppgradera och jaga vidare.

Det är därför jag uppskattar nya uppgifter, Community Day och events lite extra mycket numera. Nu handlar det inte om att jaga poäng utan om att umgås, jaga så är lite lagom och spela en gång per dag (raider) eller kanske till och med bara var annan dag. Lugnare tempo, inte lika fanatiskt utan för att ha något att göra när jag är ute och går och för att jaga den där starka Tyranitar, en tung Blissey eller en riktigt bra Legendary.

Fast snart kommer ju fler nivåer sägas det …

%d bloggare gillar detta: