Nu försöker Tinder ta sig runt Googles avgifter i den officiella butiken för Android-appar. Precis som Spotify och flera andra inte vill betala för Apples kostnader och utveckling av App Store så vill flera av de stora utvecklar på den andra sidan inte heller betala för Googles kostnader.

Det handlar om de avgifter som Google tar ut för Google Play, för att lagra och distribuera appar för Android. Tinder tecknar nu inga abonnemang i Google Play utan utanför Googles kontroll och utan att betala något till Google.

Det är en direkt parallell till Spotifys försök att slippa betala några avgifter i App Store.

Andra utvecklare betalar sina avgifter, Andra utvecklare betalar för att kunna sälja sina appar (om de kostar pengar) i de två största butikerna på nätet. Avgifter som i båda fallen justerats nedåt för övrigt. Återkommande abonnemang exempelvis debiterar Apple med 15 procent, inte 30 procent. Tinder och Spotify vill ändå inte betala.

Du kan inte äta kakan och ha den kvar som bekant. Det är en regel som gäller även stora utvecklare.

Bloomberg

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här