Macken har fluktat in:

TV-Tipset: Monster, Macken har kollat in Apples Monarch: legacy of monsters

av | nov 19, 2023 | Mastodon, TV- & FilmTipset

Nu satsar även Apple på monster, stora, farliga skrämmande monster i Monarchy, legacy of monsters. Påkostad budget, flera stora, kända skådespelare och en bra historia som ska berättas – Apple viker inte från sin strategi när det gäller AppleTV+.

Monarch, legacy of monsters, utspelar sig i tiden efter striden mellan Godzilla och Titanerna. Tv-serien (10 avsnitt) är skapad av Chris Black och Matt Fraction som också varit med om att skriva manus. Monarch, legacy of monsters, handlar naturligtvis om stora, farliga monster men det är också en familjs resa och jakt på information om en far som har lite märkliga och mystiska kopplingar till en okänd organisation, Monarch.

Jakten på information leder dem in i en värld av monster och sanningar som många inte vill se avslöjade.

Tidslinjer

TV-serien följer två tidslinjer – en som utspelar sig på 1950-talet och en tidslinje i nutid. De löper parallellt med varandra tills de slutligen knyts samman. Den här genren bjuder vanligen på stora, brölande monster. Det är det som kännetecknar monsterfilmerna och tv-serien avviker inte från konceptet – även om det finns en lite mera invecklad och utvecklad historia i botten, inte bara människans försök att överleva och tillintetgöra farliga monster. Far och som, Kurt och Wyatt Russell, spelar en äldre och en yngre upplaga löjtnant Lee Shaw, som finns med i båda tidslinjerna.

Titeln till trots, och inledningen till trots, det är inte så mycket monster som kanske förväntat. Monarch, legacy of monsters är inte en traditionell monsterfilm, eller tv-serier om och med monster. På den punkten avviker Apples nya tv-serie från den gängse mallen – och det till det bättre. Tv-serien har mer fokus på människorna och den underliggande historien.

Du hittar Monarch, legacy of monsters på: AppleTV+

Betyg

 

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: