Darby Hart (Emma Corrin) bjuds in till ett nytt hotell i Island av techmiljardären Andy Ronson (Clive Owen) tillsammans med åtta andra gäster, kända av olika orsaker. Den tidigare pojkvännen Bill (Harris Dickson) dyker också oväntat upp, och dör mystiskt.

Darby måste nu använda alla sina färdigheter, sin logik och sin misstänksamhet för att avslöja mördaren. Dödsfallet avskrivs nämligen inledningsvis som en olycka och en överdos. Darby har också ett övertag på de flesta – hon har varit med sin pappa som är rättsobducent ända sedan som liten och hon behärskar den typen av utredningar till fullo. Hon ser det andra inte ser och hon pusslar ihop fakta och detaljer på ett sätt som få behärskar. Här finns referenser till Sherlock Holmes på mer än ett plan och Darby använder droger för att skärpa sina sinnen precis som den brittiske mästerdetektiven.

Mysteriedrama

Bakom den här miniserien står Brit Marling och Zal Batmanglij som skapade The OA för Netflix. En serie som tyvärr lades ned redan efter en enda säsong. A Murder at the End of the World är till formen ett klassiskt mysteriedrama och precis som riktigt bra sådana så tar tv-serien en del tvära kast på vägen till det stora avslöjandet. Det är välspelat, välgjort och även med tvära kast så håller tv-serien ihop men slappna inte av – här gäller et att hänga med fär att inte missa viktiga detaljer som leder fram till lösningen.

Du hittar. A Murder at the End of the World på: Disney+

Betyg

https://youtu.be/AnPl4PuNb5U?si=cE2EhZmY_NXUd-yS