Macken har fluktat in:

Pain Hustlers: När Wolf of Wall Street flyttar in i läkemedelsbranschen

av | nov 12, 2023 | Mastodon, TV- & FilmTipset

Pain Hustlers är historien om giriga läkemedelsförsäljare som i jakten på mer pengar  lämnar sönderslagna familjer, drogberoende familjeförsörjare och en stigande skara av döda missbrukare bakom sig.

Det är ännu en av flera filmer som skildrar den amerikanska opiodkrisen där läkemedelsföretag dödat hundratusentals i jakten på ännu mer pengar. En kris som bäst liknas vid en pandemi som i högsta grad fortfarande är pågående. Filmen bygger på på Evan Hughes reportagebok The Pain Hustlers: Crime and Punishment at an Opioid Startup. Boken i sin tur är baserad på historien om läkaren John Kapoor som startade läkemedelsbolaget Insys Therapeutics efter att ha förlorat sin hustru i cancer. Kapoor dömdes 2019 till 66 månaders fängelse för att  stor omfattning mutat läkare att skriva ut Subsys, ett starkt beroendeframkallande läkemedel, till patienter som inte behövde det.

Förutsättningar

Filmen har alla förutsättningar att bli riktigt bra – en aktuell, viktig och avslöjande film. Emily Blunt och Chris Evans i de bärande rollerna tillsamman med Cathrine O´Hara, ett ämne som engagerar och som behöver belysas – giriga läkemedelsföretag som bokstavligen går över lik för att tjäna mer pengar men ändå så blir Pain Hustlers inte mer än en förutsägbar, rätt enkelt historia som aldrig riktigt berör. Det är tvärtom en rätt ljummen historia som saknar djup, empati och som inte ens när Emily Blunt drabbas av samvetskval och kontaktar myndigheterna blir mer än en medelmåttig skildring av ett ämne som förtjänar att behandlas med mer känslighet än så.

Pain Hustlers höjer sig aldrig över godkänt i betyg men se den ändå därför att den berättar en historia där pengar tillåts överskugga allt – och det är verklighet.

Du hittar Pain Hustlers på: Netflix

Betyg

TV-Tipset: Dopesick – den amerikanska opiodskandalen

 

TV-Tipset: Painkiller – en dramadokumentär om USAs opiodkris

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: