Nu vill amerikanska politiker veta varför The Problem med Jon Stewarts lagts ned

av | nov 18, 2023 | Mastodon, Nätfrihet

Företrädare för det demokratiska partiet och det republikanska partiet har skrivit ett brev till Apples chef Tim Cook och bett om en förklaring till varför “The Problem” med Jon Stewart lagts ned. Detta efter uppgifter i amerikanska medier om att anledningen ska vara att redaktionen och Jon Stewart ville granska Kina och användandet av AI.

Apple har inte kommenterat uppgifterna, inte heller Jon Stewart. Det har inte heller bekräftats att tv-serien verkligen har lagts ned och att det inte blir någon tredje säsong. I brevet skriver politikerna att de respekterar Apples rätt att besluta vad som ska produceras och sända via sin tv-tjänst men att det är ett problem om Apple och andra tar för stor hänsyn till den kinesiska regimens eventuella reaktioner på rapportering och granskning som sker inom ramen för grundlagsskyddad yttranderätt.

Hämmad

Förra månaden uppgav en person, som sägs ha insikt i det som inträffat, för The New York Times att Stewart informerat sin personal att nedläggningen av säsong 3 kom efter att “potentiella showämnen relaterade till Kina och artificiell intelligens orsakade oro bland Apples chefer.” Andra källor uppgav också för tidningen The Hollywood Reporter att Stewart kände sig “hämmad” av Apples förfrågningar och krav om att bli “justerade” angående ämnen i programmet.

De politiker som skrivit under brevet säger också att de kommer att kontakta Jon Stewart för hans kommentarer och syn på det uååges ha hänt.

Brevet

Här kan du läsa brevet i sin helhet.

Det finns ett problem med The Problem – Apple

 

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: