De här Apple-produkterna hade jag inte köpt idag

av | nov 19, 2023 | Krönikor, Mastodon

Apple är världsmästare på design men ibland tillåts designen slå över och ta över funktion. Därför hade jag inte köpt de här två Apple-produkterna idag. Jag hade valt en av konkurrenternas produkter istället.

Mus

Apple har i princip aldrig lyckats att producera en vettig mus. Några har varit anständiga under men inte mer och anledningen är Apples strävan att det kliniskt rena, diskreta och minimala skrivbordet. Inga sladdar, rent, med bara Apples produkter synliga. Följden har blivit en mus, Magic Mouse som är låg, snygg men inte överdrivet funktionell och framför allt så ger den dåligt stöd för handleden.

Magic Mouse är dessutom en rätt dyr mus och den designer som såg till att sätta laddningskontakten på undersidan föll till föga för att det tydligen är viktigare att dölja kontakten än kunna använda musen när den laddas.

I en jämförelse så förlorar Magic Mouse alla jämförelser med Logitechs MX-mus. Den ger ett bra stöd för handleden, du kan scrolla åt bägge håll, du kan acceptera musen långt över vad Magic Mouse klarar och den är tyngre och mera precis – till ett lägre pris.

Idag skulle jag aldrig köpa en Magic Mouse.

Tangentbord

Titta på dina fingertoppar. De är rundade eller hur?

Det är därför helt obegripligt att Apple har platta, plana tangenter i sina tangentbord, eller det är det ju inte om du tycker att svarta fyrkanter är det vackraste som finns. Då skapar du och designar du ett tangentbord med svarta fyrkanter. Även här väljer jag Logitechs och MX-tangentbordet. Det är tungt, ligger still och har skålade tangenter – samt är billigare.

Idag skulle jag aldrig köpa ett av Apples tangentbord.

Anledningen är enkelt – Logictechs tangentbord och möss är bättre och billigare.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: