Chefen för Open AI sparkas – styrelsen har inget förtroende för Sam Altman

av | nov 18, 2023 | Mastodon, Nyheter

a person holding a cell phone in front of a logo

Styrelsen för Open AI har förklarat att de inte längre har förtroende för chefen för bolaget, CEO, Sam Altman, som sparkas med omedelbar verkan.

I ett uttalande skriver styrelsen:

“not consistently candid in his communications with the board”

Vilket i klartext betyder att Sam Altman anses ha ljugit i sin kommunikation med styrelsen. Hur, på vilket sätt och i vilket ärende framgår inte av uttalandet men det är tydligt och uppenbart att något har inträffat inom Open AI som sedan lett fram till att Sam Altman sparkas med omedelbar verkan.

Sam Altman själv har varit ytterst kortfattad i sina kommentarer:

Reaktioner

Nyheten om att Altman sparkats har lett till reaktioner på högsta nivå inom tech-branschen:

OpenAIs styrelseordförande och medgrundare Greg Brockman meddelade att han lämnar sina uppdrag inom företaget efter att Altman avsattes. Den tidigare chefen för Google, Eric Schmidt har även han givit Sam Altman sitt stöd:

Omstrukturerades

OpenAI startade 2015 som en ideell verksamhet grundad av Sam Altman och Greg Brockman. Verksamheten omstrukturerades 2019 och fick stöd av Microsoft, som har investerat miljarder. För bara några veckor sedan var OpenAI, enligt uppgift, i samtal med att sälja aktier i företaget till investerare till ett pris där Open AI värderades till mer än 80 miljarder dollar (64 miljarder pund).

Open AIs styrelse har meddelat att den tekniskt ansvarige, Mira Murati, tar över chefsskapet tills vidare medan styrelsen söker efter en permanent ersättare.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: