Arga Gubben: Hur fan vore det om du använde dina prylar och slutade att oroa dig så mycket?

av | nov 12, 2023 | Arga Gubben, Mastodon

persons eye in close up photography

Varning skribenten svär … mycket.

Är det inte farliga dataprogram så är det buggar, batteriet eller minsta lilla repa som kommer i vägen, som stör, som skaver och som det ska ältas om. Ursäkta men hur fan vore det om du använde dina prylar istället för att sätta dem på en piedestal i tron att du ska kunna ha dem, använda dem utan att det märks?

Jag är trött på dig, förbannat trött på dig och på ditt eviga mässande om hur du ska ladda din Apple-.pryl, alla de regler du har satt upp, alla de ritualer som du följer för att göra rätt.

Släng dig i väggen!

Vägg

Närmaste vägg, hårt och brutalt och upprepa det tills du inser att en dator är ett verktyg. En mobiltelefon används för att kommunicera och att de elektroniska prylar som du har investerat i kommer att påverkas när du använder dem.

Tro inte heller för en sekund att jag är det minsta intresserade av att genomlida dina ändlösa föreläsningar om hur ett batteri ska laddas lika lite som att jag ens kommer att överväga att köra igenom alla dina helt onödiga ritualer där ett batteri ska laddas ur nästan helt minst en gång i månaden och alla de andra dumheterna som du har hittat på medan du hävdar att du nu gått ut en högre kurs i läran om hur du ska ladda ett batteri.

Håll käften!

Dumjävel

Du är helt enkelt en tröttsam dumjävel som tillbringar mer tid att fundera över hur du ska använda dina prylar än att använda dem. Resten av din tid går sedan åt att berätta för omgivningen hur många fel de gör, Hur de sliter på batteriet, komponenterna och hur deras felaktiga handhavande kommer att förkorta livstiden för de prylar de har köpt.

Du är lika dum som de som köper kalibrering av sin nya tv – i butiken – i tron att de nu har gjort rätt därför att försäljaren säger det. Kalibrering görs på plats, i det ljus där tv:n eller bildskärmen ska stå därför att skärmen ska anpassas till det omgivande ljuset – även om det handlar om att vitbalansera skärmen och då görs det med mätare, på plats, inte i butiken.

Stendum

Du är stendum därför att du tror att genom att köpa en massa appar och program så ska du skaffa dig kontroll över din pryl och lösa ett problem som inte finns. Slå på optimerad laddning så är problemet löst. Funktionen finns inbyggd och kostar alltså inget extra men visst sitt du där och laborera med inställningarna för batteriet, styrkommandon för fläktarna och alla andra dumheter som du sysselsätter dig med medan vi andra använder våra prylar, skapar saker och kommunicerar.

Du har fått en repa på undersidan och nu rasar hela din världsbild samman. Prylen är ödelagd, oanvändbar och du svär ve och förbannelse över att giriga Apple inte kan tillverka prylar som håller bättre.

Vet du vad – saker som används kommer över tid uppvisa tecken som tyder på att de har använts.

Dumjävel!

Skal

I sammanhanget kanske vi ska ta det här med skal och skydd också. En vattendelare i dina kretsar för de ortodoxa, de renläriga anser att eftersom Apple nu har designat något så ska ingenting dölja Apples design. Det är att häda och att inte visa tillbörlig respekt för sektens ledning, Apple.

Skulle du nu mot förmodan använda ett skal så ska du naturligtvis använda rätt skal. Vilka de är finns det lika många idioter som det finns teorier om. Den enda regel som gäller, för en bärbar Mac, är att inte använda skydd mellan skärmen och tangentbordet eller skal/skydd som trycker direkt mot bildskärmen. Alltså inga tangentbordskydd och inga skydd med stora delar som sträcker sig in mot skärmens yta.

Själv använder jag skal därför att Apples fötter, på undersidan av en MacBook Pro är lite för hårda vilka gör att datorn inte står riktigt still. De är lite för glatta fötter. Sen tycker jag det är snyggare med mitt företags logotyp, lite roliga färger eller kanske rent av en astronaut på skalet.

Vad du tycker skiter jag högaktningsfullt i!

När det sendan gäller skal för min iPhone så byter jag dem nästan lika ofta som jag byter underkläder – kanske inte dagligen men flera gånger i veckan i alla fall.

Behåll din åsikt vad du tycker om det för dig själv, jag inte icke intresserad!

Jag har för övrigt en god bit över hundra olika armband för min Apple Watch som jag också byter ofta.

Min poäng är – Hur fan vore det om du använde dina prylar och slutade att oroa dig så mycket?

PS. Är det nu så att du känner en svårhanterlig lust i att påtala för mig att svordomar är ett tecken på ett torftigt ordförråd, bristande intellekt eller något annat dumt så vill jag bara berätta att färsk forskning visar på det rakt motsatta. Vi som svär jävligt mycket faktiskt är lite smartare än andra och vi har inte ett taskigt ordförråd heller. Så nu vet du det!

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: