Apples egna modem försenas ytterligare – de kanske kommer 2026

av | nov 19, 2023 | Mastodon, Nyheter

När Apple köpte upp Intels hela modemverksamhet så var planen att designa sina egna egna modem. Nu visar det sig att det är en uppgift som är svårare ön det kanske låter – att tillverka ett modem som fungerar med alla världens olika operatörer. Apple skjuter nu upp lanseringen av sina egna modem ytterligare.

Apple planerar att ersätta Qualcomms modem med sina egna för att ytterligare frigöra sig från beroende av andra. Idag sitter Qualcomms modem i flera av Apples produkter och Apple har ett avtal som sträcker sig ytterligare några år framåt i tiden.

Efter att redan ha försenat en plan för att ha ett internt chip klart till nästa år, kommer Apple nu sannolikt att missa ett mål att leverera komponenten till våren 2025, enligt personer som är bekanta med situationen. Det skulle skjuta upp releasen till åtminstone slutet av 2025 eller början av 2026 – det sista året av Apples nyligen förlängda kontrakt med Qualcomm.

Bloomberg

Efter

Tekniskt så hävdar källor som säger sig ha insikt i det Apple försöker skapa att Apple ligger 2-3 år efter Qualcomms modem och det är inte sannolikt att Apple nu kommer att ha ett modem klart när nuvarande avtal löper ut 2025-2026.

Först var det sagt att Apple skulle ha sitt modem klart 2024, vilket sköts fram till 2025 men nu hävdas det alltså att Apple kommer att missa även den tidpunkten och möjligen ha ett modem klart 2026.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: