X rullar ut röst- och videosamtal – så här slår du av funktionen

av | okt 28, 2023 | Mastodon, Socialt

X (tidigare Twitter) har nu börjat att rulla ut en funktion där du kan använda programmet/appen och tjänsten för att “ringa” ljudsamtal eller videosamtal. Så här slår du av funktionen

X tillkännagav tidigare i år sina planer på att lansera ljud- och videosamtal för användarna av den sociala tjänsten. I den senaste uppdateringen av X-appen, som nu finns tillgänglig på App Store, så rullas nu funktionen ut.

Så här slår du av funktionen:

  • Öppna X-appen
  • Tryck på din profilbild högst upp
  • Tryck på Inställningar och sekretess
  • Välj menyn Sekretess och säkerhet
  • Tryck på alternativet Direktmeddelanden
  • Ändra alternativen för ljud och videosamtal som du vill

Klart!

Du kan välja att ta emot samtal från personer i din adressbok, konton du följer eller bara verifierade användare. Vill du stänga av samtal på X helt, stänger du bara av “Aktivera ljud- och videosamtal”. Då kommer ingen kunna ringa dig via X.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: