Samsung har ingen klass, ingen skam och inga egna ideér

av | okt 7, 2023 | Arga Gubben, Mastodon

Woman using a Photocopier

Samsung missar sällan ett tillfälle ett sparka till Apple med påståenden om att Apple förlorat sin innovativa förmåga, att Apple inte uppfinner något, inte kommer på något nytt och att Apple istället ägnar sig åt att låsa in sina kunder. Trots det så startar Samsung sina kopieringsapparater direkt efter varje produktlansering som Apple gör.

Det här är en bild, en läckt bild, på nya, kommande Samsung Galaxy S24.

Om du bortser från hur kameran linser placerats så känns hela designen och utseendet mycket välbekant. I överkant finns avbrotten i den ram som går runt telefonen (antenn), knapparna ser påfallande lika knapparna hos en annan leverantör och tillverkare.

Samsung tycks i vart fall leka med tanken på att göra det Samsung brukar göra – kopiera Apples produkter i det närmaste rakt av. Något som Samsung blivit fällda för i domstol men som ändå inte tycks hålla dem borta från att först håna, och sedan kopiera Apple.

Hörlursuttag

När Apple meddelade att hörlursuttaget skulle plockas bort i 2016 års nya iPhone modeller (iPhone 7) så drog Samsung direkt igång en reklamkampanj där Apple hånades för beslutet.

Några år senare så började Samsung med att plocka bort sina annonser och reklamfilmer. Anledningen var enkel – Samsung plockade också bort hörlursuttaget i sina kommande modeller. Allt fler hade börjat att använda trådlösa hörlurar och slopades uttaget så skapade det plats för annan teknik i våra smarta mobiler – där platsbrist är en vanlig utmaning för alla tillverkare.

Apple fick kritik för beslutet men den som vill ansluta sina hörlurar med sladd kan fortfarande göra det – antingen via Lightning eller USB-C.

Leverantör

Det djupt ironiska i sammanhanget är att Samsung är en av Apples konkurrenter men också Apples viktigaste leverantör av skärmar och andra komponenter. Samsung har också, som sagt, fortsatt att kopiera Apple och ska vi tro på färska läckor så är det dags igen – i brist på egna ideér så “lånar” Samsung Appels design av nya iPhone 15 – färger, knappar och en design med rundade hörn.

Samsung har ingen klass och ingen skam – det har Samsung aldrig haft.

Ars Technica

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: