Varning: Uppdatera din nya iPhone 15 innan du börjar att flytta data

av | sep 23, 2023 | Mastodon, Nyheter

Ska du uppdatera till iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro eller  iPhone 15 Pro Max så uppdatera din nya telefon – först – innan du börjar att kopiera över data från din gamla telefon. Apple har åtgärdat en bugg som kan resultera i att dina nya iPhone hänger sig och kan bli svår att starta om.

iOS 17.0.2 är endast tillgängligt för iPhone 15-serien och Apple meddelar att uppdateringen ska åtgärda ett problem som kan förhindra eller försvåra överföring av data direkt från en annan iPhone under enhetens installationsprocess.

Det är därför mycket viktigt att uppdatera din nya iPhone innan du börjar att flytta över data.

Uppdateringen bör visas under installationsprocessen, när du startar upp din nya iPhine.Du kan även uppdatera direkt via Allmänt → Programuppdatering.

Har du redan påbörjat processen och kört fast – överföringen fungerar unbte så gör så här:

1. Anslut din nya iPhone till en dator med en kabel.
2. Tryck och släpp snabbt volym upp-knappen. Tryck och släpp snabbt ned volymknappen. Tryck sedan på och håll in sidoknappen.
3. Fortsätt att hålla ned medan Apple-logotypen visas och släpp inte förrän en bild av en dator och kabel visas.
4. På din dator letar du upp din nya iPhone i Finder eller i iTunes.
5. Välj Återställ när du ser alternativet Återställ eller Uppdatera.
Efter att ha återställt iPhone 15 och uppdaterat den till iOS 17.0.2 kan processen för att överföra data från en annan iPhone startas om.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: