Macken har fluktat in:

TV-Tipset: Odd Man Rush – en liten pärla om en liten liga och en stor dröm

av | sep 24, 2023 | Mastodon, TV- & FilmTipset

Bobby Sanders drömmer om NHL men hamnar efter en del turer via Belgien och andra delar av ishockeyns bakgårdar i Sverige och division 1. Filmen bygger på boken av Bill Keenan och den har verklighetsbakgrund. Keenan spelade i Sverige i jakten på en plats i världens bästa hockeyliga.

Det här är ljusår ifrån hockeyns framsida, de stora ligorna med de stora pengarna. Här köps och säljs spelarna i paket, får sparken med Mather om laget inte når slutspel och du vet att du fått sparken när lagets materialare plockar byxorna av dig. Hockeybyxor är dyra, tröjan kan du få behålla men inte byxorna.

Tredje väggen

Ett underhållande inslag är att Sanders ofta pratar direkt med dig som publik – han bryter den fjärde väggen som det brukar heta. I Odd Man Rush händer det under nyckelscener, vanligen när Sanders, som fungerar som filmens berättare, snabbt ska föra handlingen framåt. Bobby Sanders landar ute i ingenting, ett öde landskap, en liten ort på hockeyn bakgård. Vid busshållplatsen står hon – Elin och utan att avslöja för mycket, de kommer att ses igen i denna lilla pärla. Det är inget storverk, inget mästerverk men det är en liten bit god underhållning som du kan uppskatta utan att kunna ett dugg om ishockey.

Hockeynörden vill säkert veta att Trevor Gretzky – The Greatest son och Alexa Lemieux dotter till Mario Lemieux dyker upp i biroller tillsammans med Calgary Flames tidigare coach Jim Playfair och den tidigare domaren i NHL Paul Stewart.

Du hittar Odd Man Rush på: Amazon Prime Video

Betyg

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: