Macken har fluktat in:

TV-Tipset: American Underdog – “feel good-film” som vädjar till dina tårkanaler

av | sep 24, 2023 | Mastodon, TV- & FilmTipset

Kurt Warner har drömt om en plats i den amerikanska proffsfotbollen (den som spelas med händerna) sedan han var barn. När han äntligen får chansen så tvekar han och förlorar sin plats. Drömmen lever vidare medan han kämpar för att för att få tillvaron att gå ihop med flickvännen och tvåbarnsmamman Brenda Meoni. De har oddsen emot sig men detta vore ju inte en superamerikansk “feel-good” film om det inte skulle sluta lyckligt.

Detta är en av alla dessa amerikanska filmer som snabbt vädjar till dina tårkanaler och som bygger upp ett antal scener där den amerikanska drömmen, att alla kan bli det de vill, om de bara kämpar ska säljas in. Det är en smula förutsägbart, amerikanskt som sagt – och det slutar lyckligt, naturligtvis.

Warner

Kurt Warner finns och han kämpade sig till platsen som quarterback tillsammans med Brenda Meoni, som också finns. American Underdog har verklighetsbakgrund och Warner inte bara lyckades – han spelade 12 säsonger i NFL, är fortfarande gift med Brenda och har sju barn.

Det här är den amerikanska drömmen, det är en tro på Gud, familjen och att du klarar allt om du bara håller drömmen levande. På så sätt så är detta ingen stor film men Zachary Levi är tillräckligt övertygande i huvudrollen före att det ska fungera och Anna Paquin är alldeles utmärkt som Brenda Meoni, även om hon kunde ha fått en bättre peruk och frisyr under inledningen av filmen (en parantes).

Storverk

American underdog är inget storverk men ibland är det inte det du är ute efter. Ibland är det helt okej med en film som får dig att må bra – och det lyckas American Underdog med.

Du hittar American Underdog på: Amazon Prime Video

Betyg

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: