Lästipset: Rättegången mot Sam Bankman-Fried, förklarad

av | sep 30, 2023 | Lästips, Mastodon

DEN 3 OKTOBER ska Sam Bankman-Fried, grundare av den konkursmässiga kryptobörsen FTX, ställas inför rätta för bedrägeri och konspiration i en domstol i södra distriktet i New York. Amerikanska Wired har sammanställt vad rättegången handla rom.

Last fall, a report published by news outlet CoinDesk cast doubt over the health of FTX’s sibling company, Alameda Research, with which it had unusually close ties. When customers rushed to pull money out of the exchange, FTX couldn’t meet withdrawals. After a rescue deal from rival exchange Binance fell through, FTX filed for bankruptcy on November 11. A month later, Bankman-Fried was arrested in the Bahamas, where FTX was headquartered, and extradited to the US.

Wired

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: