Guide: Så knyter du ihop alla dina enheter, delar dokument , filer och information

av | sep 24, 2023 | Mastodon, Tips & Råd

Har du en iPhone, en iPad och en eller flera Mac-datorer som du jobbar med så kan det vara svårt att hålla reda på alla dokument och se till att du har alla information tillgänglig på och i alla dina prylar men det finns enkla sätt att koppla ihop alla prylar och se till att de fungerar tillsammans.

Du kan använda en molntjänst, DropBox exempelvis, eller så gör du det ännu enklare och betalar en liten extra slant i månaden för Apples iCloud.

iCloud

Även om Apples tjänst kostar lite mer vad gäller lagringsutrymme så är det den enklaste, smidigaste och bäst integrerade tjänsten om du kör iPhone, iPad och Mac.

Under inställningar, i din Mac (exemplet ovan) så kan du slå på allt det du vill dela mellan dina olika en heter. Det är i princip allt som du behöver göra för att synka och dela information mellan dina dina Mac-datorer. Då lagras det du vil

iPad och iPhone

I din iPhone och i din iPad så finns alla dokument, filer med mera i appen Filer (Files) som är inbyggd. Se till att du är inloggade med samma Apple ID i alla dina enheter så kommer du filerna – i alla enheter. Du aktiverar funktionen under Inställningar, Ditt Namn och ikon längst upp och sedan är det bara att aktivera.

Filer

I Filer har du dina dokument, skrivbord och alla andra foldrar som finns lagrade i iCloud Drive. Du kan lägga till dina egna favoriter så att du hittar saker snabbar om du vill.

Det är i princip allt du behöv er göra. Nu har du tillgång till skrivbordet i dina Mac-datorer i din Iphone ich/eller iPad. Du har alla dokument och allt du vill dela tillgängligt i alla dina enheter.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: