Guide: Så här installerar du VPN i din Apple TV

av | sep 24, 2023 | Tips & Råd

person holding black iphone 5

Har du uppdaterat till tvOS 17 så kan du installera en VPN-lösning direkt i din AppleTV. Det är en av de stora nyheterna i den nya versionen – så här gör du.

För att ställa in ett VPN på Apple TV, uppdatera till tvOS 17 och ladda sedan ner en av de kompatibla VPN-apparna som listas nedan från App Store. Det kan vara en god idé att avvakta dock, för funktionen är som sagt ny och det lär dyka upp fler appar och fler alternativ under veckorna som kommer.

Registrera dig

Registrera dig för VPN-tjänsten och tryck på aktiveringsknappen i appen för att aktivera VPN-anslutningen på din Apple TV-enhet. När en anslutning har upprättats kommer tvOS att visa en varning “VPN App Connected” i hörnet av skärmen.

Du kan inaktivera VPN via appen, eller gå till appens Inställningar och hantera installerade VPN-profiler i avsnittet VPN & Device Management.

IPVanish

33 kronor per månad

Vanish

PureVPN

26 kronor I månaden

Pure VPN

Flow VPN

47 kronor per månad

Flow VPN

TailScale

Tailscale

67 kronor i månaden

Tailscare

SwissVPN

70 kronor I månaden

SwissVPN

SafeShell

Inga prisuppgifter

SafeShell

X-VPN

54 kronor per månad

X-VPN

VPNIFY

Inga prisuppgifter

VPNify

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: