Macken har fluktat in:

TV-Tipset: Still – när en obotlig optimist drabbas av en obotlig sjukdom

av | maj 20, 2023 | TV- & FilmTipset

Det är inte synd om Michael J. Fox. Det säger han själv i filmen, dokumentären om honom själv – Still. Han har Parkinsons, en sjukdom som han lyckades att dölja i flera år.

Michael J. Fox fick de första tecknen redan 1990, innan han var 30 år fyllda. Han vaknade en morgon efter en natt av hårt festande och märkte att hans lillfinger fladdrade okontrollerat. Trots sjukdomen så spelade han in film efter film, träffade sin hustru och var en av de mest efterfrågade och mest inkomstbringande skådespelarna. Michael J. Fox var hetast på marknaden medan han gjorde allt han kunde för att dölja sin sjukdom tills han bestämde sig:

– Jag ville vara i världen inte dra mig undan från den.

Han berättade, startade en stiftelse som hittills samlat in över två miljarder dollar. Dokumentärfilmen om honom själv, av honom själv är en öppen, rak, tydlig berättelse om hur han obotlig optimist försöker döva känslorna, fly en obotlig sjukdom med alkohol till en dag då han inser att han är obotligt sjuk. Det är en stark berättelse med massor av värme och humor det allvarliga ämnet till trots. Det är en av de bästa filmerna som du kan se just nu på TV.

Du hittar Still på: AppleTV+

Betyg

blank

 

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: