Macken har fluktat in:

TV-Tipset: De skulle åka på en tredagars-träff – det blev 79 dagar

av | maj 13, 2023 | TV- & FilmTipset

De träffades via en dating-app, visst tycke uppstod och de bestämde för att göra något riktigt galet för den tredje träffen – de köpte billiga biljetter till Costa Rica och satsade på att umgås med varandra en helg. Det blev 79 dagar, över tre månader.

Amerikanska Khani Le and Matt Robertson fastnar inte bara på en vanlig lång träff. De blev kända på kuppen vartefter andra kunde följa deras tillvaro i Costa Rica och nu finns en dokumentär om paret på Netflix.

Normalt så undviker jag alla såna här program. Jag är inte särskilt förtjust i “supa-på-stranden-program-med-ditt ex” eller program där idén är att tussa samman en massa udda figurer enbart för att få fram en reaktion. Det är liksom inte program som faller inom ramen för det jag brukar att titta på så jag ser inte Idol och allt vad de heter eller soffprogrammen som finns på de olika tv-kanalerna.

Restriktioner

Longest Third Date är nu inte heller ett “sånt” program. Tvärtom så är det en fascinerande variant av “Vem skulle du ta med dig på en öde ö?” även om valet i det här fallet inte är helt frivilligt – de blir nämligen strandsatta i Costa Rica på grund av Covid-19 och den globala pandemin. Landet och omvärlden stänger ned och flygavgång efter flygavgång stoppas. Khani Le and Matt Robertsons tillvaro går från ett lyxigt hotell till att handla om att klara sig i ett nytt land, hitta ny bostad – klara sig helt enkelt samtidigt som de i stor sett bara kan umgås med varandra på grund av alla restriktioner.

Det som skulle vara en spännande date på ett fint hotell förvandlas till vardag – så hur klarar paret det och hur klarar de att vara hänvisade till varandra?

Rosa moln

Det är ju när vardagen ska pusslas ihop med de små rosa molnen, kärleken, som många par går skilda vägar. Det nya, det himlastormande håller sig bekant inte i sig hur länge som helst och till det kommer Khani Les tidigare förhållande. De har inte varit helt lyckade och hon är skeptisk till om hon vill ge sig in i ett nytt förhållande med Matt.

Om vi bortser ifrån att det inte var ås smart att dra iväg till Costa Rica när paret nu bestämde sig för att göra det och att deras situation som strandsatt i Costa Rica är i hög grad självförvållat så är det en fascinerande berättelse om två människor som tvingas att lära känna varandra, som tvingas att slipa av sina kanter, anpassa sig och kompromissa därför att de har bara varandra.

Fungerade det då – hittade Khani och Matt varandra?

Det avslöjar jag inte – du hittar Longest Third Date på: Netflix

Betyg

blank

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: