Nu satsar Apple ännu mer på AI – anställer 30-talet utvecklare

av | maj 21, 2023 | Nyheter

Det har sagts att alla utom Apple satsar på AI, vilket inte här riktigt sant. Apple har använt maskininlärning, ansiktsigenkänning och en rad andra tekniska lösningar i flera år. Lösningar som kan sägas vara underkategorier till AI. Apple har däremot ingen AI-lösning som skapar saker, bilder ellr texter det som brukar kallas generativ AI men det kan det snabbt bli ändring på. Apple söker nämligen utvecklare.

Jobbannonserna dök upp samtidigt som rykten säger att Apple förbjuder anställda att använda ChatGP och andra liknande lösningar därför att de kan samla in affärshemligheter – vilket faktiskt har hänt, inte för Apple men andra företag har delats med sig av känslig information – av misstag.

Efterkälken

Även om en del kritiker och förståsigpåare hävdar att Apple hamnat på efterkälken och riskerar att missa tåget med AI så visar Apple satsning på maskininlärning och andra tekniska lösningar som antingen gränsar till AI eller som kan beskrivas som underavdelningar av AI att Apple förvisso inte kan visa upp någon Bard eller ChatGP men Apple har AI innanför de runda väggarna i Cupertino.

Glöm inte heller bort Apples enorma kassakista. Handlar AI om att investera och ha mycket pengar så är Apple i en klass för sig själva. Den kunskap Apple inte har kan Apple köpa men, och det är ett viktigt men, Apple har aldrig kastat sig över ny teknik bara för teknikens egen skull. Apple har anammat ny teknik när den har passat in i företagets strategi och utveckling av nya produkter och tjänster.

Jobbannonser

Nu har 28 jobbannonser som direkt kan kopplas till generativ AI och andra AI-lösningar publicerats av Apple. Räkna med ett det blir fler för nu har jätten vaknat.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: