Jaha, så nu ska gubbfa .. gubben vara ledig hela sommaren!

av | maj 1, 2023 | Arga Gubben, Mastodon

Sommar Macken från 1 maj till sista augusti. Sommartider på en blogg, sen när började vi ha sommartider på en jävla blogg? Nu är gubben för gammal, för trött och för lat för att fortsätta skriva och ursäkten – han ska fjanta runt med flugor vid en myggsumpig skogsälv.

Jag Könner mir lurad, på riktigt, I flera år, i massor av år så har han skrivit en massa, varje dag. Allt har verkligen inte varit bra men ändå – ett och annat guldkorn har han fått ihop under åren. Nu, helt plötsligt, utan förvarning så ska gubben vara lite mera ledig och så hittar på på sommartid – fyra månader! Vem har hört talas om sommartid i fyra hela månader?

Jag menar, sommartid under industrisemestern har man ju hört talas om men fyra månader, hela sommaren?

Fiska

För att fiska?

Det har ju slagit runt för gubben, det är ju helt uppenbart. Du fiskar inte fyra månader om året och du sätter inte projekt på sparlåga bara för att du ska fiska. Vi läsare då? Tänker han ens på oss?

Det här är ju årets blåsning – först lova att ha öppet alla dagar, publicera nyheter varje dag, varje timme och sedan hux flux – nej, nu varvar vi ned, nu ska vi ta det lite lugnt fjanta runt längs älven och vara lediga. Karln lyckas inte ens göra nedsänkningen rätt. Först meddela att den 6 och den 7 maj skulle det bli premiär och sen kör han igång en hela vecka innan?

Egen avdelning

Som nougat slags taskigt plåster på spåren så ger han mig en egen avledning på förstasidan men naturligtvis långt ned och långt efter hans egna skriverier. Jag hamnar efter nyheter, krönikor, reportage och tv-nyheter och ute i kanten – i marginalen. Där duger man!

Jaha, då är det så här det ska då alltså. Helgtjänstgöring under fyra månader.

Bah, humbug!

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: