Här är de senaste ryktena om Apple uppfiskade direkt ur The River Rumors

av | maj 6, 2023 | Mastodon, Nyheter

Det har spekulerats om det som kallas “Solid State” knappar i nya iPhone 15 och buden har varit många och inte minst motsägelsefulla om huruvida Apple verkligen kommer att lansera knappar som du inte behöver trycka ned -som registrerar ditt finger.

Nu kommer nya uppgifter från Cirrus Logic, leverantör till Apple, som plockats ur ett informationsbrev som uppges vara utskickat till företagets aktieägare, och detta brev säger att det inte blir en ny typ av knappar på grund av produktionstekniska skäl. Uppenbarligen så har Apple inte fått de  nya knapparna att fungera och därför blir det traditionella knappar som du trycker ned.

Låt mig nu tillägga att om de här uppgifterna är korrekta och om Cirrus Logic verkligen skickat ut uppgifterna i ett nyhetsbrev till sina aktieägare så ligger Cirrus Logic mer än lovligt illa till. Det finns ett snabbt sätt att bli före detta leverantör till Apple och det är att diskutera Apple med andra. Nu har samma uppgifter flutit förbi i ryktesfloden tidigare, flera gånger, så det finns trots det skäl till att tro att det kan ligga något i uppgifterna.

HomePod och HomePod mini

HomePod och HomePod mini har nu lanserats även i Danmark och det leder fram till slutsatsen att det sannolikt lär dröja ett tag innan det kommer en ny modell av Apples lilla och Apples stora högtalare. Du rullar inte ut en produkt i nya länder för att sedan lansera en ny modell av samma produkt.

MacBook Air

Det ryktas fortfarande om en ny, stor MacBook Air – i stort med samma teknik som 13-tums modellen men med en ny skärm på 15-tum.

Mac Pro

Apples nischade Mac Pro ska komma, säger rykten, under sommaren, allra senast i höst.

iPhone 15

USB-C istället för en Lightning-kontakt lär vara mer än ett rykte i och med att EU kräver den typen av anslutning. En lite mer utvecklad “Dynamic Island” lär också komma tillsammans med en ännu lite bättre kamera. Snabbladdning, ännu snabbare, lär också komma som en ny funktion säger nya rykten. Flera samstämmiga uppgifter säger också att Apple kommer att lansera en Action Button även för iPhone – en programmeringsbar knapp som du redan hittar i Apple Watch Ultra. Den nya knappen ska vara exklusiv för Pro-modellerna.

Mac Studio

Här finns två uppgifter – det kommer nya uppdaterade modeller i samband med WWDC nu i sommar – vilket kan ställas mot att uppdateringen (M2 hårdvara) kommer långt senare – årsskiftet 2023/2024 eller ännu längre bort – våren 2024.

14-tums iPad

En av de lite mer spännande uppgifterna här rykten om en 14-tums iPad Pro. Det finns tecken i koden för de senaste betaversionen av iPadOs som kan tolkas som att Apple jobbar på en ny, större modell. Mark Gurman, Bloomberg, och Ross Young, normalt pålitlig analytiker har båda kommit med uppgifterna om en ny iPad.

Final Cut för iPad

Det kommer en version av Apples videoredigeringsprogram Final Cut för iPad. En förhandsversion kan komma att visas upp under WWDC.

M3 försenas

Den nya hårdvara M3 försenas till 2024 förtäljer nya uppgifter. Det handlar alltså om Apples tredje version av Apple Silicon. Med tanke på att det finns en Apple-produkt som ännu inte har uppdaterats ens till Apple Silicon (Mac Pro) och flera produkter som ännu inte uppdaterats till den andra versionen M2, så kommer uppgifterna inte helt som en överraskning.

Apple Watch

Du ska kunna koppla samman din Apple Watch med fler enheter i framtiden, uppges det.

CarPlay

Apple jobbar på lite större uppdateringar än normalt för iOS i bilen.

Apple glasögon

Förutom uppgifter om att Apple kommer att vara klara och kommer att kunna visa upp glasögonen på WWDC, så kommer uppgifter om en rad nya appar för spel, träning och annat, så har det varit relativt tyst om glasögonen den senaste veckan. Det senaste vi fick höra var att de som fått en förhandsvisning av glasögonen ska ha blivit mycket imponerande men den typen av uppgifter kan sättas upp på PR-kontot. Det finns fler ön en som tror att Appels glasögon kan få svårt på marknaden och det kan ta några år innan produkten etablerats på marknaden. Priset lär vara en hämsko om inte annat.

Sammanfattning

Det ser ut som att de tre stora numren på årets WWDC, Apples keynote, är glasögonen, CarPlay och watchOS. Apples WWDC startar den5 juni.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: