Bytedance hade en bakdörr in i TikTok, uppger före detta chef inom bolaget

av | maj 14, 2023 | Nyheter

TikTok kämpar för att inte förbjuda och bannlysas i USA och en rad andra länder men en ny rättegång kan komplicera saker ytterligare för företaget. En före detta ByteDance-chef har lämnat uppgifter om att TikToks ägare använde bots och för att ha stulit innehåll för att blåsa upp appens engagemang.

Stämningen har lämnats in av den tidigare teknikchefen Yintao Yu, alltså inte riktigt vem som helst utan en chef inom bolaget som rimligen faktiskt borde ha insikt i hur Bytedance och TikToks fungerar. Enligt The New York Times hävdar Yintao Yu att ByteDance felaktigt sparkade honom efter att han kritiserat, internt, företagets praxis att stjäla andra appars material. Yintao Yu hävdar också att ByteDance fungerade som ett “användbart propagandaverktyg för det kinesiska kommunistpartiet” och att Kina-baserade anställda kunde komma åt amerikanska användares data.

Tillbaka i tiden

The New York Times påpekar att det Yus anklagelser ligger en bitt tillbaka i tiden och den bild han ger är end bild av hur Bytedance fungerade för fem år sedan. Trots det så kommer uppgifterna sannolikt att leda till förnyad kritik mot det kinesiska bolaget därför att uppgifterna i alla väsentliga delar bekräftar det som de hårdaste kritikerna anklagar Bytedance och TikTok för.

Det ger kritikerna nya argument och kraven på att TikTik ska förbjudas kommer att dyka upp i debatten igen.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: