Arga Gubben: Det är förbanne mig inte lätt att bli arg på beställning

av | maj 6, 2023 | Arga Gubben

Jaha, det är så har det ska vara då. Jag ska bli arg på beställning, en gång i veckan eller kanske två för att den här bloggen ska fyllas med i alla fall något som kan betecknas innehålla intellektuella skärpa och knivskarp briljans.

Det är inte lätt ska sägas – att bli förbannad på beställning. Det är riktigt svårt ska sägas därför att i vanliga fall så blir jag arg lite mera spontant, inte på tid och plats bara därför att gubben ska vara ledig, ligga på rygg, titta på taskiga tv-serier och fjanta runt vid en älv för att han behöver lite “rekreation”.

Flugfiske förresten, när det finns en fiskdisk hos närmaste större butik. Dessutom så lär gubben inte ens behålla det han fångar , om han fångar en fisk, vilket vi inte har hört något om. Han släpper tillbaka allt han fångar i det som kallas “catch & release”.

Kan du tänka dig något mera töntigt?

Du lägger ned timmar på att sitta hela vintern och binda flugor sen springer du runt längs en älv, bland flugor och mygg, fryser häcken av dig i kallvatten och när du får en fisk så släpper du tillbaka den.

Tönt!

Arg

Så vad är jag då arg över den här veckan – jo, hans fiskande. Han är ute vid älven “as we speak” som kidsen säger. Iklädd i något som ser ut som en taskig figur klipp och skuren ur Napp & Nytt så springer han längs en älv som precis gått upp i en jakt på stackars fiskar som övervintrat. Hans fiskekompis tycker att han ser ut som det gamla nyhetsankaret Bengt Öste, frid över hans minne, och det ligger något i det även om gubben inte röker pipa. Fast det har han naturligtvis gjort en gång i tiden – då han rökte och som den gamla stofil han är så rykte han Borkum Riff, blå. Han drack blå arrackspunsch också och då pratar vi en om snubbe som knappt fyllt 35.

Snacka om att åldras i förtid.

Innan han stack så beställde han ett drygt A4 med ilska, hur fan jag nu ska kunna åstadkomma det sedan hockeysäsongen är slut. Hockey mina vänner är 8-9 månader ilska, konstant. Noterade för övrigt att Skellefteå AIK varit i Fylke och värvat igen. En minilirare som inte når upp till disken i korvkiosken.

Så här är det – en dryg A4 med ilska och han får förbanne mig skylla sig själv. Det är honom jag är förbannad på, fortfarande.

Meddelande från redaktionschefen: Du har fått sparken.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: