Så hittar du dubbletter i ditt bildbibliotek

av | apr 2, 2023 | Tips & Råd

När iOS 16 lanserades kom den med en ny funktion som automatiskt upptäckte dubbletter och placerade dem i sitt eget album för att låta dig bestämma om du ville slå ihop dem till en för att rensa upp din kamerarulle.

Inställningen var dock endast för enskilda bibliotek, vilket innebar att den inte gällde iCloud Shared Photo-biblioteket. I iOS 16.4 finns den funktionen.

För att hitta det, växla till ditt delade bibliotek, gå sedan över till Album-fliken, scrolla ner till Verktyg och välj Duplicates.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: