Nu plockas de blå ikonerna bort på Twitter för de som inte betalar men inte för alla

av | apr 22, 2023 | Mastodon, Socialt

Nu har Twitter börjat att plocka bort de blå ikonerna för användare som inte betalar för Twitter Blue men inte för alla. En del kändisar kommer att få behålla sina blå ikoner, utan att betala, på initiativ ev Elon Musk själv.

Artisten Beyonce och fotbollsstjärnan Ronaldo har blivit av med sina blå ikoner men inte basketstjärnan LeBron James. Förklaringen är att Elon Musk säger sig betala för basketstjärnans blå ikon och Musk betalar för Twitter Blue för en rad andra kändisar, artister och sportstjärnor. Författaren Stephen King har kvar sin ikon liksom skådespelaren och Startrek-stjärnan William Shatner.

Hela denna godtyckliga hanteringen av den blå ikonen får smått löjliga konsekvenser,. Skådespelaren Jason Sudeikis har blivit av med sin blå ikon meden Ted Lasso, den figur han spelar i AppleTV+ tv-serier har har kvar sin blå ikon.

Verifierade konton

De blå ikonerna infördes 2009 och då var det en markering att kontot kontrollerats, verifierats, och att avsändaren, den som postade inlägg verkligen var den kontot sa. Twitter införde de blå ikonerna sedan den sociala plattformen hade problem med falska konton, kopior, som utgav sig för att vara äkta och som postade falsk information. Nu är kontrollen minimal – du betalar din avgift för det konto där du vill ha en blå ikon vilket skå lett till en stor mängd falska konton.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: