Lästipset: Stor intervju med Tim Cook – så formar han Apples framtid

av | apr 5, 2023 | Lästips

Som Apples vd har han trotsat sina skeptiker och gjort om världens mest kreativa företag på sina egna krävande villkor. Nu, i ett uppriktigt samtal, ger han ny insikt om sitt ledarskap – och förklarar varför han ser sig själv som en outsider, hur han hävdar Apples värderingar och vad han gör för att inte stirra på sin iPhone hela dagen.

I. By now, nearing 9 a.m. at Apple Park, he’s long since gotten up and absorbed himself in the morning rituals of the modern CEO: email and exercise. Tim Cook takes pride in not hiding his email address, which is readily available on the search engine of your choice. In fact, Cook says, he finds the avalanche of unsolicited emails helpful. He rises at around 5 a.m. and reads through all of them. Customers tell him what they think and feel about Apple products, sometimes they tell him stories about their own lives, and this information becomes a source of inspiration. If you work for Cook, you will inevitably wake up one day, wherever you are, to find one of these emails forwarded to you.

GQ Magazine

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: