Lästipset: Programmerare, se upp: ChatGPT har förstört dina magiska trick

av | apr 2, 2023 | Lästips

Benedict Evans, a tech analyst whose newsletter is required reading for those who follow the industry, made an interesting point this week. He had, he said, been talking to generalist journalists who “were still under the impression that ChatGPT was a trivial parlour trick and the whole thing was about as interesting as a new iPhone app”.

On the other hand, he continued, “most people in tech are walking around slowly, holding on to the top of their head with both hands to stop it flying off. But within that, I think we can see a range of attitudes.”

The Guardian

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: