Lästipset: Kan Mastodon utmana Twitter på allvar?

av | apr 10, 2023 | Lästips, Mastodon

Mastodon är den sociala plattform som ser ut att vinna mest på turbulensen runt Twitter. Det är hit många som lämnar Twitter går och då är frågan – kan Mastodon bli ett nytt Twitter, ta över rollen och varför har ett Open Source-projekt överhuvudtaget en VD?

Nu, om du är som jag, och hör orden “öppen källkod” och “decentraliserad” och sedan ordet “VD” och tänker, vänta, varför har den decentraliserade öppna standarden en VD? Hela poängen är väl att ingen enskild person eller företag ska kunna kontrollera och styra, eller hur?

Välkommen till den vilda världen av öppen källkodsstyrning. Det är ett upplopp, mina vänner. Du kommer att höra mig och Eugen säga frasen “välvillig diktator för livet” på dödligt allvar eftersom det är så många av dessa projekt drivs.

Intervjun finns även som ljudfilm ska tilläggas – så kan du kan lyssna på intervjun med Mastodons VD Eugen Rochko

The Verge

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: