Här är en plugin för Safari som gör det lite lättare att hitta folk på Mastodon

av | apr 30, 2023 | Socialt

Homecoming for Mastodon är ett Safari-tillägg (plugin) som öppnar Mastodon-URL:er i din egen instans. Detta gör det mycket enklare att följa nya konton på Mastodon.

För att använda Homecoming for Mastodon – ladda ned, aktivera och klicka på tilläggsikonen i verktygsfältet (i Safari), ange din Mastodon-instans och spara. När du sedan är på en webbsida i en annan instans klickar du på tilläggsikonen i verktygsfältet, så öppnar tillägget URL:en i din Mastodon-instans. Detta fungerar för inlägg utöver profiler.

Instans i sammanhanget är den server där du registrerade dig – där ditt konto finns.

Homecoming for Mastodon

Programmet kostar 27 kronor.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: