Nu plockar Twitter bort de blå ikonerna för alla som inte betalar

av | mar 25, 2023 | Socialt

Från och med den första april så kommer den blå ikonen bara delas ut till och finnas på kontot som betalar för Twitter Blue – alla verifierade konton som inte betalar blir av med sin ikon.

Fyra och en halv månad efter den kaotiska utrullningen av betalda ikoner så plockas ikonen bort för alla konton – som inte betalar för Twitter Blue, meddelar Twitter.

“Från och med den 1 april kommer vi att avveckla vårt äldre verifieringsprogram och konton som verifierades enligt de tidigare kriterierna (aktiva, anmärkningsvärda och autentiska) kommer inte att ha en blå bock om de inte prenumererar på Twitter Blue.

Det meddelar Twitter nu i en FAQ.

Ändringen innebär att många konton som Twitter validerat och bekräftat att de tillhör den kontot utger sig för Atta vara nu blir av med verifieringen. Det i sin tur innebär också att bedragare kan köpa en blå ikon för ett falskt konto – som kan utger sig för att vara i stort vem som helst. Det var nämligen precis som det skedde under den kaotiska lanseringen av Twitter Blue – tidigare.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: