Niantic visar hur lite de bryr sig om de egna spelarna – nu är det dags att strejka!

av | mar 31, 2023 | Krönikor

I ett beslut som tydligt visar hur tondöva Niantic är, och hur lite de egentligen bryr sig om sina egna spelare, så har spelutvecklaren meddelat att de höjer priserna fö remote raidpass med 75 till 95 procent samtidigt som fjärr-raider begränsas.

För dig som inte spelar Pokémon GO och som kanske inte är familjär med vad det är som diskuteras så är Remote Raid Pass en digital biljett för att kunna delta i det som kallas raider, på distans. En rad är en del i spelet där ett digitalt gym, på en viss palts ska erövras och tas över. Det finns gym som du går till och besöker fysiskt, på plats, och sen kan du alltså spela på distans.

Fjärrspelandet infördes av Niantic under pandemin då också speciella Raid Pass lanserades. Fjärr-raider har sedan dess blivit ett mycket populärt sätt att spela, inte minst för alla de spelare som bor i  områden med få gym och få spelare. Många spelare med funktionsnedsättningar har också kunnat spela Pokémon GO tack vare Remote Raid Pass.

Nu höjer Niantic priset för dessa raidpass med 75 till 95 procent samtidigt som antalet raider per dag begränsas.

Tondövhet

Beskedet har lett till ett uppror bland spelarna som nu tröttnat på Niantics tondövhet. Ett spelföretag som årligen drar in runt en miljard dollar inför nu en skatt för spelare med funktionshinder, heter det, och det är utan tvekan så att det blir en direkt följd av prishöjningen och de nya begränsningarna. De slår direkt mot spelare utanför tätorterna och mot de som inte kan ta sig runt, fysiskt, och spela ute.

Niantic har en lång historia av att inte kommunicera med sina egna spelare. Ända sedan lanseringen sommaren 2016 så har Niantic agerat på samma sätt – ingen kommunikation, bara dekret och besked. Niantic har också en lång historia av att dra igång event som slutat med fiasko. Event som inte gått att spela, som lett till tekniska problem och krascher. Nu senast så misslyckades Niantic med att genomföra ett större event under en hel helg, trots två försök att genomföra eventet.

Pokémon GO: Fiasko för elit-raider – Niantic misslyckades två gånger, i rad

Dessa misslyckanden har Niantic fortfarande inte kompenserat spelarna för och fortfarande inte meddelat om, och eventuellt när det kan komma en kompensation.

Bojkott

Nu ser det ut som att spelarna fått nog. En bojkott håller på att organiseras av deltagare i det stora forumet Reddit. Där uppmanas spelare att helt bojkotta spelet under en vecka med start från 6 april.

It’s happening. Starting April 6th, the STRIKE is on. For the ones who aren’t uninstalling, consider doing the strike for AT LEAST a week, but carry on as long as you wish. No remotes/premium raid passes from that time, and consider turning off adventure sync.
by u/Moumantai in pokemongo

Magasin Macken ställer sig bakom kravet på en bojkott och en strejk, under en vecka. Jag har bitvis varit starkt kritik till Niantics sätt att behandla de egna spelarna – hur lite Niantic lyssnar på alla de som lägger ned stora pengar på och i deras spel, alla tekniska problem som vittnar om bristande kvalitetskontroll och om den helt uteblivna kommunikationen. De få gånger Niantic vänt sig till spelarna är när de ställts inför en storm av kritik och när Niantic har insett att spelarna nu kan komma att överge spelet.

Pokémon GO: Det finns bara ett språk som Niantic förstår – pengar

Pengar

Det enda språk som Niantic tycks förstå är pengar så låt oss då prata med pengar – köp inga remote raid pass. Det är viktigt att notera att det inte är en lösning på sikt att helt sluta att spela och att helt sluta att lägga pengar i spelet. Minskade intäkter kommer bara att leda till en enda sak – Pokémon GO läggs ned och hur illa Niantic än behandlar de som spelar så tror jag inte att det är en särskilt bra lösning på problemet med en tondöv spelutvecklare. En längre period med utebliven försäljning av remote raidpass däremot klarar Niantic ekonomiskt av att hantera samtidigt som det är en stark och tydlig signal att nu har spelarna fått nog.

Från och med den 6 april så uppmanas spelare att inte köpa några remote raidpass och att slå av synkroniseringen av Active Sync vilket leder till att Niantic inte får in viktig positionsdata om sina spelare – även det en viktig intäkt för spelutvecklaren.

Det mest effektiva är om spelare slutade att spela helt och hållet under en vecka – det vore en stark och tydlig signal som Niantic inte kan negligera.

Oavsett hur du väljer att protestera – nu är det dags att strejka!

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

AI Is an Insult Now

AI Is an Insult Now

  If you want to really hurt someone’s feelings in the year 2023, just call them an AI. An all-star cast of celebrities and...

läs mer