Lästipset: Europa håller på att torka ut

av | mar 22, 2023 | Lästips

Efter ovanligt låga mängder regn och snö i vinter står kontinenten inför en allvarlig vattenbrist.

TORKAN I delar av Frankrike är så illa just nu att vissa myndigheter har förbjudit nya bostadsbyggande projekt – under de kommande fyra åren. Trots en allvarlig bostadsbrist i Frankrike är nya bostäder helt enkelt inte värda att dra på vattenresurser som byggandet, och eventuellt nya invånare, skulle orsaka, säger nio kommuner i södra landet.

Det är bara ett av många tecken på att Europa håller på att bli torrt. “Det vi tittar på är något som liknar en flerårig torka”, säger Rohini Kumar från Helmholtz Center for Environmental Research i Tyskland. Ovanligt låga nederbörds- och snöfall registrerades i vinter, inte bara i Frankrike utan även i Storbritannien, Irland, Schweiz och delar av Italien och Tyskland. Den nuvarande situationen följer europeiska torkar 2018, 2019, 2020 och 2022.

Wired

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: