Här är tre stora nyheter i iOS 16.4 som du inte får missa

av | mar 22, 2023 | Nyheter

Starta nedräkningen innan iOS 16.4 och alla de andra uppdaterade versionerna av Apple operativsystem släpps publikt. RC-versioner har redan skickats så de nya versionerna kan komma redan denna vecka. Här är tre stora nyheter i iOS 16.4 som du inte får missa.

Nya emojis

Alla älskar emojis, alla. I iOS 16.4 lägger Apple till 21 nya emojis (31 om du inkluderar hudtonsvariationer). Du kommer få:

Hjärta: Blå, rosa, grå
Smiley: Skakar ansikte
Gest: Tryckande hand åt höger och vänster med 5 hudtoner vardera
Djur: Åsna, älg, gås, vinge, maneter
Natur: Hyacint, ärtskida, ingefära
Artiklar: Fällbar handfläkt, hårplock, flöjt, maracas
Symboler: Khanda, trådlös

Push-meddelanden för webbappar

Under en lång tid nu var ett av de största problemen med “webbappar” – webbplatser du lägger till på din startskärm för att fungera som appar – bristen på möjligheten att skicka push-meddelanden. Med iOS 16.4 kan webbappar som läggs till på din startskärm använda HTML5-standarden Web Push API för att skicka push-meddelanden, komplett med märkesikoner. Naturligtvis måste de be om tillåtelse att göra detta precis som vilken app som helst, och du kan gå till Inställningar > Aviseringar för att justera hur webbappen meddelar dig.

Uppdaterad Home

Apple släppte sin utlovade nya Home-arkitektur i iOS 16.2 men tvingades att backa och dra tillbaka uppdateringen. Efter flera månader är den nu tillbaka i iOS 16.4.

Den nya arkitekturen lägger inte till några specifika nya funktioner ännu. Det är en omarbetning av funktionerna under huven i Home-appen och HomeKit för att öka prestandan och tillförlitligheten. Hann du uppdatera innan uppdateringen drogs tillbaka så lär du inte se så mycket skillnad – då har du redan den nya funktionaliteten.

Förutom det ovan så kommer, som vanligt, en rad viktiga buggfixar.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

AI Is an Insult Now

AI Is an Insult Now

  If you want to really hurt someone’s feelings in the year 2023, just call them an AI. An all-star cast of celebrities and...

läs mer