REPORTAGET

Här är det som Apple kommer och kan lansera under 2023

av | mar 22, 2023 | Reportage

En del av det som Apple kommer att lansera under 2023 vet, med ganska stor säkerhet, annat får vi gissa oss till och några produkter förtäljer rykten att de kommer. Här är det som kan komma under 2023.

Vi börjar med det vi vet, det uppenbara:

iPhone 15

Det kommer naturligtvis nya modeller av iPhone senare i höst. Gissningsvis i september/oktober så kommer två standardmodeller och två Pro-modeller. Väntar du på en iPhone 15 mini så kan du sluta med det. Mini-modellen är att betrakta som nedlagd.

Apple Watch

Det kommer nya modeller av Apple Watch – det kan vi säga med stor säkerhet. Huruvida Ultra-modellen kommer att uppdateras återstår att se.

Det är de lite mer självklara lanseringarna under året.

MacBook Air 15

Envisa rykten talar om en ny, stor Air-modell, en MacBook Air 15 med M2 eller M3-hårdvara under skalet.

iMac

Den nuvarande iMac-modellen, 24-tums-modellen, lär uppdateras med M2-hårdvara. Det finns tunnsått med rykten gällande en större modell – en 27-tums eller 30-tums iMac så det är mindre sannolikt att det kommer en stor iMac under året.

iPad mini

Sannolikt så kommer den lilla iPad-modellen att uppdateras.

iPad Pro

Det finns rykten om en 14tums iPad Pro – rykten så ta uppgifterna för vad de är – osäkra.

Mac Pro

Det lär kommer en ny, uppdaterad modell men frågan är om det är vad proffsen efterfrågar. Det ryktas om en Mac Pro där du inte kan byta, uppgradera eller bygga ut datorn.

AR/VR Glasögon

De kommer att visas upp under WWDC senare i sommar – säger rykten. Det är i nås fall den första helt nya produkten som Apple visar upp på flera år. Ny i så måtto att det handlar om en helt ny produktgrupp, en ny plattform.

Sen finns det rykten om en HomePod med skärm, en ny uppdaterad version av CarPlay men inget mer substantiellt.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

AI Is an Insult Now

AI Is an Insult Now

  If you want to really hurt someone’s feelings in the year 2023, just call them an AI. An all-star cast of celebrities and...

läs mer