Donald Trump åtalas för att ha använt kampanjpengar för att tysta porrstjärnan Stormy Daniels

av | mar 31, 2023 | Nyheter

Den tidigare presidenten Donald Trump har nu åtalats av en jury i New York för sin roll i en betalning till en porrstjärna under valet 2016. Trump anklagas för att ha använt kampanjpengar för att köpa tysta porrstjärnan Stormy Daniels.

Stormy Daniels hävdar att hon haft en kärleksrelation med Donald Trump och när Trump meddelade att han tänkte ställa upp som presidentkandidat för det republikanska partiet 2016 så planerade Stormy Daniels att berätta om sitt förhållande med Trump.

I ett uttalande sa Trump att åtalet är “politisk förföljelse” och “valinblandning på historiens högsta nivå”.

“Demokraterna har ljugit, fuskat och stulit i sin besatthet av att försöka ‘få Trump’, men nu har de gjort det otänkbara – att åtala en helt oskyldig person för en handling av uppenbar valinblandning”, står det i uttalandet.

Historisk

Donald Trump blir nu historisk som den förste tidigare presidenten i USAs historia som åtalas. Donald Trump är också historisk för att ställts inför ett hotande riksrättsåtal, två gånger, under sin tid i Vita Huset.

New York Times

Åtalet, kom efter en omröstning inom den speciella åtalsjury som satts att gå igenom och bedöma underlaget för ett eventuellt åtal. Ett underlag som bygger på en lång utredning av en åklagarmyndighet i New York (det finns flera åklagarmyndigheter i New York).

Fallet mot Trump, väckt av Manhattan District Attorney’s Office, handlar om en betalning på 130 000 dollar till en porrstjärnan, Stormy Daniels, som hävdade att hon hade en affär med Trump. Trump har förnekat affären, som redan sagts.

Pengarna hanterades och betalas ut av Michael Cohen, Trumps dåvarande personliga advokat. Cohen är ett av flera vittnen i målet. Donald Trump betalade senare ut pengarna till Michael Cohen och bokförde då utgiften som “legal fees” – advokatutgifter vilket inte är korrekt.

George Soros

Donald Trump slår ifrån sig åtalet och menar att det här politiskt och att avsikten är att försöka stoppa Trump från att ställa upp i valet 2024.  Han anklagar också Manhattan distriktsåklagare för att vara “handplockad och finansierad av George Soros” – ett påstående som slår av en tydlig ton av antisemitism och som ansluter sig till redan kända konspirationsteorier. Trump lovade sina väljare att “denna häxjakt kommer att slå tillbaka massivt mot Joe Biden.”

Vad händer nu?

Efter att en åtalsjury röstat för åtal utfärdas vanligtvis en arresteringsorder om personen inte redan är häktad. Trump är inte det, eftersom han för närvarande bor på sin egendom Mar-a-Lago i Florida. Han kommer att behöva överlämna sig personligen till New York distriktsåklagarens högkvarter på Lower Manhattan, något som en av hans advokater tidigare bekräftat för medier att han skulle följa.

Det återstår att se om Donald Trump nu verkligen inställer sig för att stå till svars för det han anklagas för.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

AI Is an Insult Now

AI Is an Insult Now

  If you want to really hurt someone’s feelings in the year 2023, just call them an AI. An all-star cast of celebrities and...

läs mer