Den stora was spelmässan E3 2023 stoppas efter en rad avhopp

av | mar 31, 2023 | Nöje, Nyheter, Spel

Den stora spelmässan E3 stoppas, det blir ingen mässa i år, meddelar arrangören. Årets spelmässan skulle ha blivit den första sedan 019 då pandemin satte stopp för planerna den gången.

E3 2023 var planerad till 13 till 16 juni med en blandning av branschfokuserade dagar och dagar som skulle vara öppna för allmänheten. Inför juni har det funnits oroande tecken på att det skulle bli vårt att få liv i den stora spelmässan igen.

Avhopp

Beskedet om att mässan stoppas kommer en rad stora, tunga avhopp från ledande speltillverkare – Microsoft, Nintendo, Sony och Ubisoft, för att nämna några. Enligt ett e-postmeddelande som skickats till anställda sägs “helt enkelt inte det ihållande intresse som var nödvändigt för att utföra det på ett sätt som skulle visa upp storleken, styrkan och effekten av vår bransch.”

Anledningen till avhoppen är att de riktigt stora aktörerna i allt högre grad väljer egna event för att marknadsföra sina produkter.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

AI Is an Insult Now

AI Is an Insult Now

  If you want to really hurt someone’s feelings in the year 2023, just call them an AI. An all-star cast of celebrities and...

läs mer