Apple överväger att lägga ett bud på rättigheterna för Premier League

av | mar 23, 2023 | Nöje, TV och Film

two teams playing soccer inside stadium

Apple överväger att lägga ett bud för sändningsrättigheterna för brittiska Premier League – men bara för att kunna sända matcher i Storbritannien, uppger Bloomberg.

Apple överväger ett bud på rättigheterna att streama den engelska Premier League i Storbritannien, bland andra lägre ligamatcher som drivs av den engelska fotbollsligan, enligt en Bloomberg-rapport som citerar “folk som känner till situationen.”

The rights under consideration would allow Apple to show Premier League games in the UK, as well as lower league matches run by the English Football League, said two of the people, who asked not to be identified because the deliberations are private.

Bloomberg

På senare år har rättigheterna ofta dragits in i ett budgivningskrig mellan de stora aktörerna – Sky Sports, BT Sport och Amazon Prime Video, där Sky Sports ofta är den dominerande aktören, även om Amazon i allt större utsträckning har utövat sin budgivningskraft under de senaste åren. Däremot så kan Apple inte få exklusiva rättigheter. Villkoren för sändningarna stoppar det, inget enskilt bolag kan, ellr får ha rättigheterna till alla matcher i ligan.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: