Alla transportörer ljuger inte och misslyckas med sitt uppdrag

av | mar 31, 2023 | Krönikor

Efter att ha blivit irriterad på DHLs uppenbara lögner om att de sökt mig men misslyckats så gick jag igenom det jag köpt och beställt under en längre tid tillbaka och jag kan konstatera att alla transportörer inte ljuger och att det också finns några som i stort sett alltid och lyckas med uppdraget – frakta hem paket.

Ta nu detta för vad det är – en högst amatörmässigt sammanställd genomgång av mina paket. Det betyder inte att dina paket alltid kommer fram eller att de inte gör det.

Bring – meddelar när de kommer och av alla mina beställningar under ett år så kan jag inte se att de misslyckats en enda gång. Paketen kommer fram och de levereras till dörren när Bring säger att de ska göra det.

Early Bird, likaså, du får ett SMS och sedan kommer paketet, ända fram till dörren på utsatt tid.

Postnord, nu blir det om inte ett lotteri så i alla fall en lägre tillförlitlighet. Du kan få ett meddelande om att paketet är på väg, att du inte behöver vara hemma och sen ringer chauffören och undrar om du komma och öppna porten – vilket ju onekligen blir ett högst påtagligt problem om du inte är hemma. Jag har också fått flera meddelanden om att paket ska levereras, tillsammans med andra paket, bara för att sedan upptäcka att ett paket saknas. Paketet anmäls sedan som försvunnet och jag får tillbaka mina pengar. Det något märkliga i det sammanhanget är att det sedan kan dimpa ned en avi om att jag har ett paket (det saknade paketet). I de fallen är det aldrig någon ide att försöka att hämta ut paketet. Vanligen så kommer avin 4-5 dagar efter det att paketet skickats tillbaka.

Postnord har uppenbara problem med sin logistik även om det i ärlighetens namn ska sägas har blivit bättre. Postnord har jobbat på att förbättra sitt rykte, det har blivit bättre men de har en bit kvar.

DHL, sker leveransen via DHL så kommer du att uppmanas att välja leverans till ett ombud. Nu spelar ingen som helst roll därför att DHL rätt konsekvent gör det i alla fall. Nära nog ingen av mina leveranser, som jag har gått igenom, har de facto levererats till dörren – oavsett vad jag har valt lämnas hos ombud. De senaste, där jag skulle ha fått paketet till dörren – och var hemma så meddelade DHL att paketet var på väg klockan 11.42. Klockan 12.11 meddelade DHL att de försökt få tag på mig men misslyckats. Det är naturligtvis en ren tillfällighet att ungefär just då så passerade DHL mitt ombud.

I rättvisans namn ska sägas att backar jag tillbaka till för runt ett år sedan så fungerade faktiskt DHL. De gånger jag ville ha prylarna hem till direkt eller till kontoret så fungerade leveranserna.

Misslyckande

Nu finns det säkert en rad olika förklaringar till DHLs misslyckande att få tag på mig och det finns säkert en olika förklaringar till att DHL så väldigt ofta misslyckas med att få tag på mig men bland leverantörerna ovan så skiljer DHL ut sig. Jag har naturligtvis ingen helt solid grund för mitt antagande att DHL struntar i att leverera ut paket hem till dörren, trots att de får betalt för det – ingen annan grund än att de väldigt ofta misslyckas med att få tag på mig – om jag vill ha en leverans hem till dörren. De misslyckas alltså att nå mig trots att jag äger en mobiltelefon, trots att de har mitt telefonnummer och trots att jag är hemma.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

AI Is an Insult Now

AI Is an Insult Now

  If you want to really hurt someone’s feelings in the year 2023, just call them an AI. An all-star cast of celebrities and...

läs mer