Så skyddar du ditt konto på Mastodon med tvåfaktor-inloggning

av | feb 12, 2023 | Socialt

Tvåfaktor-inloggning är ett synnerligen effektivt sätt att skydda dina konton med. Det betyder att du lägger till ytterligare en faktor för att kunna logga in – förutom ditt namn och ditt lösenord. Så här skyddar du ditt Mastodon-konto.

För att kunna hantera tvåfaktor-inloggningar så rekommenderas ett program, en app för att hantera dina konton. Google Authenticator, Microsoft Authenticator och Twilio Authy är tre exempel på appar som fungerar. Principen är densamma – de genererar engångsinloggningar  – en serie siffror som du anger när du ska logga in.

Under inställningarna för ditt konto så finns funktionen för att slå på tvåfaktor-inloggning. Resten är tämligen enkelt:

  1. Klicka för att aktivera funktionen
  2. Fotografera av QR-koden med den app du tänker använda
  3. Bekräfta aktivering med att skriva in de siffror som din app genererat

Klart!

Nu är ditt konto skyddat med tvåfaktor-inloggning.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

AI Is an Insult Now

AI Is an Insult Now

  If you want to really hurt someone’s feelings in the year 2023, just call them an AI. An all-star cast of celebrities and...

läs mer