Nu har Donald Trump fått tillbaka sitt konto på Facebook och Instagram

av | feb 11, 2023 | Socialt

Meta har återställt tidigare president Donald Trumps tillgång till sina Facebook- och Instagramkonton efter nästan två års avstängning. Beslutet innebär att Trump nu kan börja att publicera inlägg igen.

Meta meddelade i slutet av januari att Trumps konton skulle återställas “under de kommande veckorna.”

Stormningen

Avstängningen kom efter stormningen av Kapitolium och VD Mark Zuckerberg tillkännagav den 7 januari 2021 att Meta företag skulle blockera Trump från sina konton på Facebook och Instagram sedan grund av att den dåvarande presidenten uppmuntrat sina anhängare att angripa den amerikanska huvudstaden baserat på grund av grundlösa lögner om valet 2020.

Konspiration

De senaste inläggen Trump gjorde på Facebook, Instagram och Twitter går tillbaka till den 6 januari 2021, då hans anhängare stormade Kapitolium. Trots avstängningen så behåller Tump sina miljontals följare på alla sina konton. Sedan avstängningen så har Trump fokuserat på sin egne sociala tjänst, Truth Social, där han fortsätta att driva sin konspirationsteori att valet 2020 stals ifrån honom och hans väljare.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

AI Is an Insult Now

AI Is an Insult Now

  If you want to really hurt someone’s feelings in the year 2023, just call them an AI. An all-star cast of celebrities and...

läs mer