Lästipset: Allt du behöver om Block Chain – och lite till

av | feb 5, 2023 | Lästips

I detta skede, när du säger “Blockchain”, får du två reaktioner: ögonrullning och uppsägning eller upphetsad glädje över potentialen för snabba pengar. Men det behöver inte vara antingen/eller. Systemet som driver Bitcoin kan dra makt från centralbanker, bygga förtroende för leveranskedjor och hantera ägande i Metaverse, men det kan också krympa till ingenting mitt i kaos och hype, en teknik som letar efter ett användningsfall.

The original blockchain is the decentralized ledger behind the digital currency bitcoin. The ledger consists of linked batches of transactions known as blocks, with an identical copy stored on each of the roughly 60,000 computers that make up the Bitcoin network. Each change to the ledger is cryptographically signed to prove that the person transferring bitcoins is the actual owner. No one can spend coins twice because once a transaction is recorded in the ledger, every node in the network will know about it.

Wired

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: