Grundarna av Instagram är tillbaka med en nyhetsapp

av | feb 1, 2023 | Socialt

Instagram-medgrundarna, Kevin Systrom och Mike Krieger, lämnade Facebook 2018, och sedan dess så har duon bland annat satt upp en hemsida med information om Covid-19. Nu satsar de på nyheter i form av texten med en ny app och tjänst – Artifact.

Kevin Systrom och Mike Krieger har bildat ett nytt företag som ska utforska idéer för nästa generations sociala appar. Nu kommer deras första produkt, Artifact, som är en nyhetsapp som ska ge användaren ett eget personligt flöde av nyheter med hjälp av maskininärning. Nyhetsflödet skräddarsys för dig och sedan är tanken att du ska kunna diskutera det du läst med andra, dina vänner.

Anmäl dig här

Artifact – är ett sammanslaget namn som ska stå för artiklar, fakta och artificiell intelligens och du kan anmäla dig själv här; appen är tillgänglig för både Android och iOS.

Appen innehåller ett flöde av populära artiklar som väljs från en lista med publicister som innehåller allt från New York Times till små bloggare. Vill du läsa så klickar du på en text, och då kommer Artifact snabbt att ge kommer att ge dig liknande inlägg och berättelser i framöver. Så långt ingen större skillnad från andra sociala medier – här finns en algoritm som styr vad du kommer att få se. Appen har dock fler funktioner – du kan lösa texter som skrivs av de du följer tillsammans med kommentarer till texterna. Den andra funktionen är en inkorg för direktmeddelanden så att du kan diskutera inläggen du läser privat med vänner.

Text

En annan sak som skiljer – Artifact handlar om text, inte om videor eller bilder. Det är ett nyhetsflöde av texter, nyheter, artiklar, blogginlägg och reportage.

Artifact

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: