Fox New ljög medvetet för att det var bra för tittarsiffrorna

av | feb 18, 2023 | Nätfrihet

Fox News ljög, fullt medvetet om att valet stulits från Donald Trump och publicerade uppgifter som de visste var felaktiga – därför att det var bra för tv-kanalens tittarsiffror.

Det här framgår av domstolshandlingar som lämnats in inför under rättegången där Dominion, tillverkare av rösträkningsmaskiner, har stämt tv-kanalen på 1.6 miljarder dollar för att Fox News har publicerat uppgifter som hävdat att det funnits fel i mjukvaran som tillhör rösträkningsmaskinerna vilket kan ha bidragit till att röster räknats fel.

Dokumenten

Dokumenten, som innehåller en mängd intern kommunikation från Fox News-anställda som var involverade i valbevakning, innehåller kommentarer och citat som avslöjar att producenter, chefer och stjärnor i nätverket visste att valet inte var stulet och att många bedrägeripåståenden var falska. Kommunikationen tyder på att Fox News fokuserade på bedrägeripåståenden som ett sätt att öka tittarsiffrorna och blidka sina konservativa tittare, som chefer fruktade skulle överge kanalen för andra konservativa medier – särskilt efter att Fox News var det första nätverket att utropa att Joe Biden hade vann den viktiga delstaten Arizona.

Bland dokumenten så finns uttalanden från tv-kanelens mest kända programledare – som säger att de inte trodde på de uppgifter som de trots det publicerade, förstärkte och gav spridning åt.

– That whole narrative that Sidney was pushing, I did not believe it for one second

Sean Hannity

Sidney i sammanhanget var Trumps dåvarande advokat Sidney Powell som lämnade in en rad stämningar, krävde omräkningar av röster och som drev konspirationsteorin om att valet stulits från Donald Trump.

– It’s unbelievably offensive to me. Our viewers are good people and they believe it.

Tucker Carlsson

CNBC News

Skadar företaget

I en grupptexttråd mellan Ingraham, Hannity och Carlson, den 12 november, ska Carlson ha lyft fram en tweet från Fox-reportern Jacqui Heinrich, som citerade “ledande tjänstemän inom valinfrastrukturen” för att bekräfta att “det inte finns några bevis för att något röstsystem har tagits bort eller förlorats. röster, ändrade röster eller på något sätt äventyras.”

“Snälla få henne avskedad,” sa Carlson till Ingraham och Hannity, enligt dokumentet. ”Allvarligt… Vad fan? Jag är faktiskt chockad… Det måste sluta omedelbart, som ikväll. Det skadar företaget mätbart. Aktiekursen är nere. Inte ett skämt.”

Laura Ingram är programledare, Sean Hannity är programledare liksom Tucker Carlsson – tre ledande programledare vill få en av sina egna reportrar sprida därför att hon publicerat ett inägg på Twitter som dementerar alla uppgifter om valfusk.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

AI Is an Insult Now

AI Is an Insult Now

  If you want to really hurt someone’s feelings in the year 2023, just call them an AI. An all-star cast of celebrities and...

läs mer