Yttrandefrihetens apostel Elon Musk viker ned sig inför indiska krav om att plocka bort länkar

av | jan 25, 2023 | Nätfrihet

Elon Musks Twitter har gått med på att radera och plocka bort alla länkar till kritisk dokumentär gjord av brittiska BBC, skriver Hollywood Reporter.

BBC-dokumentären är kritisk mot Indiens premiärminister Narendra Modi, enligt journalister och yttrandefrihetsförespråkare i landet. Indiska myndigheter har därför begärt att alla knölar till dokumentären ska plockas bort från Twitter – något som Twitter gått med på.

Granskning

Den första halvan av den tvådelade dokumentären India: The Modi Question sändes på BBC Two den 17 januari. Serien granskar de återkommande mot Modi om att elda upp hinduisk nationalism och fördomar mot Indiens stora muslimska minoritet. Dokumentären granskar speciellt uppgifterna om att Modi spelade en avgöranden roll i upploppen 2022 i den västra indiska delstaten Gujarat, där Modi var chefsminister vid den tiden. Upploppen slutade med över 1 000 döda, de flesta av dem muslimer.

Nu har alla länkar till dokumentären blockerats och stoppats i Indien.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: